Connect with us

Золотий глобус — 2023: «Дом дракона», «Банші Інішеріна» і Стівен Спілберг

Стівен Спілберг

Мир

Золотий глобус — 2023: «Дом дракона», «Банші Інішеріна» і Стівен Спілберг

80-та церемонія вручення нагород за досягнення в кіно і телебченні «Золотий глобус» відбулася у Лос-Анджелесі. Головні нагороди отримали режисер Стівен Спілберг, акторка Кейт Бланшетт та актор Остін Батлер.

Стівен Спілберг отримав приз як найкращий режисер за фільм про дорослішання «Фабельмани». Картина також перемогла у номінації за найкращий кінофільм.

Кейт Бланшетт отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль у фільмі «Тар», де вона зіграла диригентку Берлінського філармонічного оркестру.

Остін Батлер став володарем премії за найкращу чоловічу роль у фільмі «Елвіс». Це байопік про знаменитого співака Елвіса Преслі режисера База Лурмана.

Ірландський актор Колін Фарелл здобув приз за найкращу чоловічу роль у категорії «комедія/мюзикл»  за фільм «Банші Інішеріна», трагікомедію, дія якої відбувається на віддаленому ірландському острові. Режисер і автор сценарію картини Мартін Макдонах, відомий за такими стрічкам, як «Залягти на дно в Брюгге» та «Три білборди на кордоні Ебінгу, Міссурі», теж отримав за неї «Золотий глобус».

Виконавицею найкращої жіночої ролі в категорії «комедія/мюзикл» була визнана Мішель Єо — за фільм «Все скрізь і одразу», науково-фантастичну комедію про життя у паралельних всесвітах.

Престижну Премію Сесіля Б. Де Мілля за видатні досягнення у кінематографі цього року отримав комічний актор Едді Мерфі.

Найкращим телесеріалом визнано «Будинок дракона», приквел «Гри престолів».

Під час церемонії пролунала відеозаява президента України Володимира Зеленського. Його представив актор Шон Пенн, котрий неодноразово бував в Україні після початку повномасштабної війни та навіть привіз Зеленському до Києва свій «Оскар».

Читайте також: Стивен Спилберг — самый успешный режиссер в мире

Зеленський нагадав, що «Золоті глобуси» почали вручати під час Другої світової війни у 1943 році. Він сказав, що битва України проти російського вторгнення символізує «боротьбу за право нового покоління дізнаватися про війну лише з кіно».

«У Першій світовій війні загинули мільйони людей. Друга світова війна згубила десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде. Це не трилогія», — сказав Зеленський.

Нажмите, чтобы оставить комментарий

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Больше в Мир

Новости

Популярные

Вверх